Nyt elokuussa on ollut ainakin ajoittain varsin hiljaisia vuoroja . Rahat taitavat monella olla aika vähissä näin lomien jälkeen  . Olin alkuillasta kököttänyt Ruskeasuon tolpalla yli tunnin ainoana autona . Lehtikin oli jo   melkein luettu , ja nyt alkoi jo kyllästyttää . Mutta jäädäkö tähän vain odottelemaan ykkösenä , vain siirtyä muualle pidempien jonojen jatkeeksi ? Veto on heikkoa muuallakin , joten päätän vaan roikkua loppuun asti . Kaipa joku täältäkin ennenpitkää jonnekin lähtee ?


  No sitten kilahti keikka läheisestä vanhustenpalvelukeskuksesta . Siellä hoitaja ohjaili kyytiini vanhan miehen , joka oli kuulemma erehtynyt tulopäivästä . Läksimme kohti Espoota . Mies tuumiskeli useaan  otteeseen , ettei hän millään voi uskoa , että on maanantai eikä tiistai . Mutta niin hänelle oli kerrottu , ja samaa minäkin vakuutin . Sitten kyselin , että mihin hänen piti tänne oikein tulla (tähän aikaan) . Ja vesijumppaan piti tulla , tiistaiaamuna klo 9 . Mutta nythän olikin maanantai-ilta  ja 9 . Mies oli mennyt tosi ajoissa nukkumaan herätäkseen ajoissa aamulla . Ja heräsi parin tunnin kuluttua kiireeseen , ja otti taksin . Ihmetteli kun ei tytärkään ollut soittanut , koska hänen piti varmistaa herääminen . Miestä  nolotti aika lailla sekaannus, vaikka ihmekös tuo jos 86-vuotias sekoittaa kesällä illan ja aamun ?

  Tämä kyyti  käynnisti minulle tilapäisen sesongin . Koukkasin Leppävaaran aseman kautta , ja sain kyytiini töistä palaavan  , Pitäjänmäelle menossa olevan tytön , joka oli kokenut kaupassa sähkökatkon . Hän harmitteli kovin yhteiskuntamme totaalista sähköriippuvuutta , ja ajatteli elämän olleen onnellisempaa , ennen kuin oli koko sähköjä käytössä . En ollut aivan samaa mieltä ,  ja meillä tuli juttua Päätalon lapsuudesta , jolloin ei tosiaankaan ollut sähköriippuvuutta . Tyttö taisi innostua tutustumaan Päätalon kirjoihin!

  Sieltä salamana Munkkivuoren ostarille , josta lääkäriasemalta tuli kyytiin suunnistajamies , jota oli oksa tökännyt silmään niin pahasti, että edessä oli reissu silmäklinikalle .  Meilahden ympäristö oli kyllä todella myllätty , jatkuva rakentaminen päällä ...

  Ja sitten äkkiä tyhjälle Töölöntorille , mistä välitön tilaus Mehiläisen sairaalaan . Nuori pari kyytiin , sulho  tuki huteraa naistansa . Matkalla haettiin rohtoa apteekista ja painuttiin Vantan kaivokselaan . Tällainen nopea  neljän putki oli myös hyvää lääkettä myös aneemisesti alkaneelle hellepäivän  yövuorolleni .