Saan Ruoholahdesta neljän ihmisen  työkaveriporukan, joka on tulossa suuren konsernin jostakin tilinpäätöstapahtumasta. Seuraa sirottelukyyti Kruunuhaan , Pakkalan ja Hiekkaharjun  kautta Keravan perukoille asti. On mielenkiintoista kuunnella samalla keskusteluja, jotka lainehtivat asiasta toiseen.Näissä kuulee usein mielenkiintoisia juttuja ! Hintaa kurvailulle kertyy 65 euroa.

  Takaisintullessa  on pakko kurvata lentokentän kautta, ennen puoltayötä on hyvä toivo saada keikka sieltä. Osuinkin oikeaan aikaan paikalle, ulkomaanterminaali purkaa matkalaukkuväkeä, ja pääsen hetkessä jonoon mukaan. Mitäkähän tulee tämänkertaisessa kyytiarvonnassa , lentokenttä on arvaamaton paikka?

  Ei huono tuuri, kyytiin tulee keski-ikäinen pariskunta painavine tavaroineen. Lähdemme kohti Espoon  Nöykkiötä . Pari on tulossa Mauritiukselta, kaukaiselta ja eksoottiselta Saarelta Madagaskarin itäpuolelta .  Maantieteellinen minäni aktivoituu , ja alan kysellä vaikutelmia maasta ja matkasta (kertoilevat kyllä hyvin mielellään ). Suurten odotusten ja kalliin hinnan takia matka on lievä pettymys, varsinkin kun hirmumyrskyvaara ja sateet varjostivat vähän matkaa, vaikka lämmintä toki riittikin.

  Kaikenkaikkiaan saaresta saa leppoisan kuva paikasta jossa hyvin sekalainen väestöaines monine uskontoineen (hinduja, kristittyjä , muslimeja.. ) elelee sovussa keskenään ranskaa ja englantia jutustellen. Koko maa on vihreä , ja yhtä sokeriruoko-  ja ananasviljelmää... Ei kuulosta lainkaan hullummalta.  Pitäisiköhän minunkin kadota sinne sitten, kun olen lopullisesti kyllästynyt Suomen meininkiin ?

  Matka jatkuu uskonnonhistoriallisesti,  ja keskustelemme mm. inkvisitiosta, noitavainoista ym kristikunnan vanhoista , törkeistä synneistä. Länsimaiden synkeä historia miekkalähetyksineen ja ryöstöretkineen on toki hyvä pitää mielessä aiheellisesti kaikkia muitakin uskontoja  kritisoidessa. Idioottimainen George Bush kera Ramsfeldin ja muiden hörhöjen jatkaa näitä perinteitä yrittäessään saada koko maailman sekaisin.  Ja on lähellä onnistumista.

  Meidän matkamme oli kuitenkin sopuisa, miellyttävä ja avartava ja päästän matkalaiset totuttelemaan vaihteeksi  -15 pakkasiin !