Lauantaiyö vielä edessä, sitten taas vähän taukoa. Saapi nähdä minne rakas asiakaskuntani tänään minua kuljettelee. Koskaan ei tiedä. Musiikkilevynä on tällä kertaa kirjastosta lainaamani Stewie Wonderin  kokoelma, jossa on monia mainioita kipaleita. Ilma on lievästi miinuksella, tuulee ja sateleekin välillä.

  Haagasta saan ykkösauton hylkäämän Tilhi-keikan. Sehän onkin oiva kyyti: mukava , Suomea kiertelevä ukkeli haluaa kotiinsa Keravalle. Tuusulantietä palaillessa , keikkatarjous Metsälästä. Teollisuusalueen kätköistä tulee autoon lopulta partaista ja pitkätukkaista rokkiväkeä, juuri kun olen jo lähtemäisilläni pois. Lopullinen kohde on Tavastia.
  Yö sujuu varsin kiireisesti, niinkuin viikonloppuna kuuluukin.

  Paloheinästä  2 aikoihin tulee kyytiin 4-henkinen perhe toiveena päästä Laajasaloon. Ajan Pakilantietä kehän suuntaan , kun kolmion takaa Paloheinäntieltä pörähtää eteen vauhdilla farkku suoraan eteen. Saan onneksi juuri väistettyä ja pysäytettyä ennen  törmäystä. Läheltä piti, tälläisiä koheltajia on näkynyt viime aikoina turhan paljon.  Valpas pitää olla joka hetki.

 Kolmen aikaan koukkaan Myyrmäen kautta, ja kyytiin tulee poika ja tyttö, matkalla  MacDonaldsin kautta  Puistolaan, ja lopuksi vielä Pakkalaan. Jutut risteilevät Nykäsestä toimeentulo-ongelmiin, kunnes kivan  merkonomiopiskelijatytön yllättää nopea pahoinvointikohtaus.  Onneksi hän ehtii juuri ja juuri yrjöämään ulos, ja tästäkin tilanteesta selvitään.

 Viimeisen kyydin keskustasta vien itään viiden nurkilla. En enää jaksa lähteä keskustaan, vaan levähdän hetken lähiötolpalla. Tauko jää lyhyeksi, kun tulee tilaus. Autoon tulee yksijalkainen mies kahdella sauvalla, hetken kuluttua nainen, pikkupoika ja mies "mäyräkoiran" kanssa.  Heitä kotiuttaessani alkaa kova posmitus jollain slaavilaisella kielellä. Ei venäjää, ei puolaa, mitäkähän ? Yksijalkainen jatkaa matkaa, ja kysyn mistä hän on kotoisin? Bosniasta, varsin loogista ja kieli oli serbokroatiaa. Keskustelemme loppumatkan Jugoslavian traagisesta sodasta, Milosevichista ym alueeseen liittyvästä.
  Kotimatkalla väsyttää. Kyllä on kiva päästä lämpimään nukkumaan...