Monen päivän työputki  on nyt takana, sitä sävytti vaihtelevan flunssani lisäksi useat käytännölliset kotiharmit. Yskä nyt jatkunut lievänä jo iät ja ajat, mutta taisin kylmettää itseäni, ja olen välillä aivastellut, nokka vuotaa taas ja äänikin meinaa mennä. Lisäksi väsyttää ja kyllästyttää.

 Lauantaiyön vuoro meni mukavimmin, kuiva ilma lähellä nollaa, ja kyydittäviä kivasti.Vantaan suuntaan oli tänään kovasti menoa jostain syystä, kun taas Espooseen ei lainkaan. Sain yöllä sekä kyydin Svinhufvudintieltä, että myöhemmin viennin samalle kadulle. Toivottavasti tämä nyt ei ole sen enne, että saamme kokoomuslaisen pressan.
  Kello kaksi yöllä minut tilattiin VR:n junavarikolle Ilmalaan, ja yllättäen kyytiin tulikin kolme italialaismiestä. Varmaankin liittyvät näihin Pendolino-juttuihin. Vein yhden miehen rautatieassalle, ja sitten kaksi muuta hotelliin lentokentän luokse. Italian kieli solisi kauniina korvissani, ja vanha latinisti ymmärsikin sanan sieltä toisen täältä. Seurasivat kiinnostuneina taksin laitteita ja navigaattoria keskustellen keskenään "Finlandiasta".

  Keskustassa riitti jonoa, eikä tarvinnut istuskella paikallaan.Hankalaa asiakasta en ole aikoihin tavannut, minnekähän ne ovat kadonneet? Loppuyöstä kurviin mennyt kaveri kysyi, aionko mennä äänestämään. Kun sanoin ennakkoäänestäneeni, hän rupesi tivaamaan kumpaa. En juuri koskaan puutu taksissa politiikkaan, jota tarkkailen muutenkin ulkopuolisena, mutta nyt paljastin piirtäneeni ysin. Siitäkös mies surkuttelemaan ja harmittelemaan, vuodatteli piilevää patrioottisuutta ja ryssävihaa  ja yhdisteli asioita jännästi. Oli muuten tulossa jostain seksibaarista, ja matkan alussa vuodatteli näkemyksiään täkäläisten ilotyttöjen huonosta hinta/laatusuhteesta. Että sellainen isänmaanystävä. Muuten olimme tyytyväisiä, että kaikilla on täällä mielipiteenoikeus, ja hymysuin erosimme tältä yhteiseltä matkaltamme.