Kun aloittelin vuoroani kuuden aikoihin tuli taivaan täydeltä vuoroin vettä ja räntää . Pimeätä on, pyyhkijöiden  pitää olla  päällä täysillä , näkyvyys heikkoa . Teillä on suuria lätäköitä , silti monet kaahailevat riskillä . Ihmekös että useita kolareita taas syntyy , kuten lentoaseman valoristeyksessä . Toinen autoista on rynninyt risteykseen liian vanhoilla punaisilla . Poliiseilla riittää töitä muuallakin kuin Tuusulan tragedian selvittämisessä . Luulenpa , että vuoron aikana tulee keskusteltua useampaan otteeseen kyydittävien kanssa aiheesta . Pitkin iltaa tarkentuu kuva tapahtumien kulusta radion kautta .

  Ensimmäinen kyydittävä haluaa lentokentälle , on matkalla Pietariin . Puimme naisen koko matkan ajan Jokela-juttua , ja olemme varsin samoilla linjoilla . Ei tällaiset tapahtumat enää minua yllätä  . Tämä amerikkalaistunut , kova ja ahne järjestelmä tulee tuottamaan aika ajoin vastaavia tapauksia . Liian monet jätetään heitteille , rahaa ei meinaa löytyä vanhuksille , vammaisille , mielenterveyspotilaille tai köyhille lapsiperheille . Vanhat eivät taida pystyä kapinaan , mutta syrjäytyvät lapset ja nuoret ovat räjähdysherkkä ilmiö . Sensijaan kaikkein rikkaimpia hellitään lisää mistä hyvänä esimerkkinä varallisuusveron poisto . Ja rahaa on syydetty järjettömästi häikäilemättömien keinottelijoiden taskuun . Ennenkaikkea Nesteen optiot eivät lakkaa suututtamasta , kyllä ottaa päähän katsella Liliuksen meireata hymyä . Jos ei tälläinen mädätä yhteiskuntamoraalia , niin mikä sitten ?

  Vien hiljaisen naisen johonkin tilaisuuteen Espalle . Mitähän mahtanee mietiskellä ?  Hallituskadulta tulee  kyytiin pari jonkin ministeriön virkamiestä . Joudumme odottelemaan toista , tietokonehäiriöt kiusaavat heitäkin , kuten ilmeisesti VR:kin tänä iltana . Vien heidät Huvilakadulle johonkin iltatilaisuuteen . Tuskin ehdin tolpalle n:o1 , kun kyytiini kipittää väsynyt vanhempi nainen , haluten Kruununhakaan. Posotan rautatieasemalle , ehdin juuri hiukan silmäillä lehteä , kun kyytiin tulee sateen kostuttama nuorehko mies , Pitäjänmäelle menossa ollen , ja puhuen koko ajan työpuhelua . Munkkivuoresta saan kyytiini lukion vanhempainillasta juuri tulevan , keskustaan menossa olevan naisen joka haluaa jutella kanssani Jokelasta . Poimii miehensä erottajalta ja jatkavat Fredan torille . Ravintola Salvesta vien juna-asemalle huopahattuisen miehen , joka on menossa yöjunalla lomalle  Kolariin . Hänen autonsa jo odottaa junassa , toivottavasti ei joudu Lapissa kolariin . Asemalta tulee taas kyytiin nuori nainen matkalla Kallioon , mukava on , ja maksaapa vielä tipinkin . Kun viivähdän hetkeksi  Alppilan asemalle , hyppää autoon pari nuorta miestä , toinen on oulusta , ja kohteena Sir Eino . Eino on kuulemma maailman negatiivisin miehennimi : ei-no ! Ravintola Savoysta tulee 2 ystävätärtä , toinen jää temppeliaukion kirkon viereen , toinen jatkaa Kiloon . Aika kevyt kylä .  Palatessa saan kyydin Meilahdesta Alppilaan  . 2 viikkoa sairaalassa ollut leukemiapotilas pääsi käymään kotona . Rankka tauti , hoidot ikävät , lääkkeet kalliita . Onneksi miehen  syöpä näyttää talttuvan . Päädyn palailemaan Tullinpuomille , alkaisi olla jo tauon tarvetta . Saavun tolpalle kakkoseksi . Ykkösauto hylkää Humalistonkadun ajotarjouksen , mutta minä sen kelpuutan . Tämä olikin mainio keikka : nuorehko , ystävällinen  nainen kysyy sopisiko minulle viedä hänet Hyvinkäälle ? No tottahan toki ! Juttelemme vähän aikaa , matkalla hän torkahtaa hetkeksi . Jokelan koulussa oli kuulemma monia hyvinkääläisiäkin . Hän maksaakin yllättäen käteisellä , antaa vielä reilut tipitkin eli  yhteensä 80e . Hyvinkäällä on näköjään hiukan lumenpapaista maassa , ollaan sentään niin pohjoisessa .

  Pidän kunnon tauon hyvinkään ABC:ssä . Todella iso huoltamo , mutta puolenyön aikaan on kovin tyhjää .Sade ajoittain hellittää . Palailen kohti pääkaupunkia radiota ja viimeisimpiä uutisia kuunnellen . Tuusulan tapahtumat alkavat tarkentua , ja kuulen ampujankin kuolleen  8 muun uhrin jatkoksi . Melkoinen  tapahtuma  Suomen oloissa  .

 Meilahdessa kyytiin astuu Lauttasaareen haluava, pulska hiljainen mies . Annankadulta kyytiin nuori nainen Itäkeskukseen , tulossa jostain firman pippaloista . Pyytää kuitin , yhtiö maksaa kyydin . Painelen herttoniemeen , mistä ajan 3 keikkaa  :   Joensuulainen kurssitettava Jollas-opistoon . Poika ja tyttö Erätorille .  Hetkisen nuokun  tolpalla , ja laitan piristykseksi Bowieta soimaan . Kyytiin astuva keski-ikäinen pariskunta tunnistaa  kappaleen , ja pyytää lisää ääntä .  Toteutan toiveen hyvin mielelläni , sillä levyllä on äärimmäisiä lempikappaleitani . Nainen poikkeaa hakemassa kämpiltä rahaa, sitten jatkamme Storyvilleen .  Tämän vuoron konserttiosuus on , kun kuuntelemme  biisit : Man Who sold the world , Quicksand , Bewlay Brothers , Soul love  ja We are the dead  .  Hiukan hassunoloinen mies osaa ulkoa  kaikki Davidin aika monimutkaiset lyriikat , eli on todellinen harrastaja . Hän laulaa mukana, viuhtoo käsillään kuin kapellimestari ja minua hymyilyttää . Mutta ei kai kukaan  , joka ymmärtää Bowien musiikin päälle , voi olla läpeensä paha ? Nainen maksaa matkan satasella . Näitä ei tulekaan kovin taajaan , tämä on yhdestoista satanen 1,5 vuoden aikana . Annan vaihtorahat pienehköinä seteleinä  laittaen heidät tietämättään sirottelemaan merkittyjä maksuvälineitäni  ympäri kylää !

  Kello on yli kolme , ja alan jo olla kypsä lopettelemaan vuoroa , kunhan vain pääsen jonnekin täältä keskustasta . Taksejakin tuntuu  olevan nyt kysyntään verrattuna niin paljon ,ettei ole syytä jäädä tänne roikkumaan .   Seuraava kyyti vie kuitenkin Rööperiin , jonne en nyt erityisemmin kaipaa . Vähän aikaa metsästeltyäni saan sentään kyytiin kolmen pojan ryhmän . Kaksi menee Kumpulaan , viimeinen jatkaa Malmille .  Olen yön tulokseen kyllä tyytyväinen , mutta nyt saa ajelut riittää , kaasuttelen kotiin ja painun pehkuihin kunhan ensin silmäilen aamuhesarin . Mukavinta on tietoisuus vapaapäivästä .