Olen palailemassa  tallia kohti mukavasti menneen vuoron jälkeen . Ajan hiljaisella moottoritiellä  ennen aamuviittä n. 120  nopeudella , kun huomaan edessäni pari autoa hätävilkut päällä .  Hiljennän ja pysäytän taksin, sillä näen pientareella lievästi savuavan pikkuauton katollaan . Aivan tuore onnettomuus .

   Nousen autosta ja otan kapulan käteeni. Kysyn ensimmäisenä autoista nousseilta, onko apua vielä hälyytetty ? Ei ole , sillä hekin juuri nousivat autoistaan.  Niinpä soitan 112:een , kerron että täällä on tapahtunut paha onnettomuus, ja poliisit ja ambulanssi  tarvitaan heti . Minua pyydetään olemaan sulkematta puhelinta, ja raportoin kaikkea näkemääni ja vastailen kysymyksiin siihen asti, kunnes poliisit saapuvat paikalle . Ja heti perään ambulanssi ja paloauto . Todella nopeaa toimintaa !

  Katollaan oleva auto oli törmännyt  kovalla vauhdilla edellä , oikealla kaistalla ajavan auton perään, ja syöksynyt  sitten romuna pientareelle . Ensin autossa on aivan hiljaista , ovet  jumissa , kuski sisällä loukussa.  Sitten kohta kuitenkin hän peruutteli  jostakin kolosta paljaat varpaat edellä . Edes verta ei näyttänyt valuvan mistään , ja toiset taluttivat yli viisikymppisen, hiljaa kiroilevan miehen pientareelle odottelemaan viranomaisia .  Hämmästyttävää !

  Kerron poliisille vähät tietoni, ja jatkan kotiinpäin .  Veikkaanpa , että etanolilla oli osuutta asiaan . Toinen mahdollisuus tietenkin nukahtaminen rattiin tai sairaskohtaus .  Tai niiden yhdistelmä .