Olin ajelemassa varsin vilkasta sunnuntai-illan vuoroa . Joskus kahdeksan aikoihin jäin hetkeksi Alppilan tyhjälle taksiasemalle levähtämään . En ehtinyt kauaakaan hengähtää , kun kyytiini saapui n 30-kymppinen väsyneen oloinen , vaisuhko mies . Ja niinpä lähdimme monivaiheiselle yhteiselle matkallemme .

   Ensimmäinen vaihe oli hakea Lauttasaaresta kaverin luokse hukattu lompakko . Viikonloppu oli ilmeisesti ollut hyvin raskaanpuoleinen ja juopottelun sävyttämä , ja monet asiat olivat menneet täysin pieleen . Pahinta oli , että välit tyttöystävään olivat katkenneet . tämä oli ilmoittanut , ettei enää halua tavata asiakastani . Katuvainen mies päätti vielä taistella vielä suhteen pelastamiseksi .

  Saimme frendin luota kadotetun lompsan , joten matkamme ekonominen puoli oli ilmeisen turvattu . Seuraava vaihe oli löytää auki oleva kukkakauppa . Sekään ei ollut helppoa , sillä pyhäiltana kaikki pikkupuodit tuntuivat olevan kiinni . Niinpä päädyimme lopulta rautatieasemalle , jonne miekkonen lähti etsiskelemään kukkia . Hän halusi minun odottelevan häntä , ja jätti viisikymppisen etumaksuksi . Hän viipyikin niin kauan , että jos ei olisi ollut rahaa panttina , olisin ollut varma että hän jäi sille tielleen . Mutta lopulta hän saapuikin aivan älyttöman suuren ruusupuskan kanssa . Paketissa oli varmaan kymmeniä hienoja ruusuja . Kaveri ei ainakaan pihistellyt kukissa , vaan laittoi kaiken peliin . Takuulla kallis kimppu !

   Seuraavaksi hän pyysi minua  viemään kukat kullalleen . Ja minähän nyt tietenkin suostuin . Matkasimme kohti Sörnäistä ja hän selosti tilannetta ja antoi ohjeita . Hän oli soittanut armaalleen , mutta tämä kieltäytyy edelleen  tapaamasta miestä , eikä myöskään halua ottaa kukkia vastaan . Saan osoitteen ja ohjeet :  painan summeria  , ja kerron kukkalähetyksestä . Jos hän ei päästä portaaseen , soitan jonkun toisen summeria , kunnes pääsen sisälle . Jos hän ei avaa ovea , jätän ruusut oven viereen . Muuten en tiedä asiasta mitään , minut on vain pyydetty tuomaan ne  .Vien miehen odottelemaan lähikuppilaan , hän ei  nyt uskalla  olla lähettyvilläkään .

  Painan summeria ja kerroin tuovani kukkia. Pääsen sisään . Menen hissillä yläkerroksiin ja pirautan ovikelloa . Olen varautunut kaikkeen , mutta juuri suihkusta tullut nuori nainen ottaakin hymysuin puketin vastaan , ja kiittää . Tehtäväni on onnistunut ja palailen kapakkiin sulhon luo . Kerroin positiiviset vaikutelmani . Tosin nainen oli jo ehtinyt soittaa miehelle, jo huomattavasti leppyneenpänä . Kukat saattavat sittenkin tehota ! Siirrän vielä tämän helpottuneen miehen takaisin Alppilaan odottelemaan asioiden jatkokehitystä . Saan vielä mojovan tipin maksujen päälle suhdetoimintatyöstäni . Päivän paras keikka .