Olen ajamassa lauantaiyön vuoroani , kuten niin monet kerrat aikaisemminkin . Tämä viimeinen "kesäaikainen" vuoroni on käynnistynyt varsin mukavasti . Ajoja on ollut alkuillastakin aika hyvin , ja sääkin on kuiva , joskin kovin tuulinen . Huomiselle äänestyspäivällehän on luvattu kovia sateita ja jopa myrskyäkin.

  Kuudennen keikkani nappaan lennosta  kansalliskirjailijamme nimikkokadulta , ollessani siirtymässä kohti Töölöä , jossa viihdyn varsinkin alkuillasta. Lupsakka pariskunta haluaa manskun ja pohjoisen hesperiankadun kulmaan , eli mielestäni aivan oikeaan suuntaan . Mies maksaa vieläpä reilun tipin , eli pyöristää käteismaksunsa 15:een juroon . Teen datan kautta pikaisen tutkielman lähitaksiasemien tilanteeseen, ja säntään kohti meilahden tolppaa nähtyäni sen olevan nollilla . Kun saavun sinne asemalla on jo taksi , mutta se onkin espoolainen , joten ei ole datajonossa . Ehdin pysähtyä vain noin viideksi sekunniksi , kun jo saan tilauksen ( siis seitsemäs keikka)  Pikku Huopalahdesta . Enkä mistä tahansa , vaan rakkaalle planeetallemme omistetulta kujalta , Maakujalta .

   Kello on n 21.15 kun sinne ajelen . Lämpötila n +10 , tuulee kovasti , mutta aivan myrskyksi en tätä sentään luokittelisi . Kujan päästä astuu kyytiini nuori nainen , 25-30 , ja haluaa hotelli Simonkentälle. Selkeä matka siis . Hän aloittaa juttelun , ja alkaa kysellä minulta taksiasioista . Enimmäkseen rutiinikysymyksiä , kuten : Olenko renki  vai  isäntä ? Minne aion mennä tämän kyydin jälkeen ? minne olen kuljetellut asiakkaita ? Sitten hän kysyy , olisinko valmis lähtemään nyt Kuopioon , jos hän haluaisi ? Ja kauanko kestäisi ajaa sinne , matkaa on kuulemma 380 km . Taitaapa olla kotoisin kalakukkoseudulta.

  Kyllähän tuo olisi turhan pitkä matka tähän aikaan ja tässä säätilanteessa . Mutta kyllä sitä vakavasti harkitsisin , jos olisi tositilanne . Yöllä takaisinajo syyspimeillä olisi toki varmasti raskasta . Mutta neito ei nyt varmasti sinne mene . Kyselyjä jatkuu , kunnes olemme hotellilla . Vastailen parhaani mukaan kaikkiin kysymyksiin . Matkan hinta on 15,30  , ja hän hän maksaa käteisellä , mikä aina ebtaria ilahduttaa. Tiemme erkanivat tämän jälkeen .

  Lauantaiyö jatkui vilkkaana myöhäiseen aamuun asti . Kelloja siirretti yöllä taaksepäin , joten yö oli normaalia pidempi . 27 keikkaa tahkosin yön aikana , ja viiden yön jälkeen jo alkoikin jo tuntua , että nyt riittää vähäksi aikaa . Hyvä tulos oli ilahduttavaa , sillä luulen , että on vain ajan kysymys kun tämä homma hyytyy . Maailmalta tulevat signaalit ovat sellaisia . Mutta kuitenkin , hyvää talviaikaa kaikille!