Vanhan vuoden viimeiset asiakkaat nappasin Konalan taksiasemalta , jossa he olivat odottelemassa minua. Keski-ikäinen pariskunta  nousi kyytiini 23.45 ehtiäkseen kotiinsa Malminkartanoon ennen vuoden vaihtumista . Läheisessä ravitsemusliikkeessä oli puhjennut joukkotappelu , mikä oli osaltaan inspiroinut kotiinlähtöä . Alkuiltaa vaivannut jatkuva tihkusade oli loppunut , ja rakettien paukuttelijat saattoivat esteettömästi toteuttaa omaa kutsumustaan .

  Puheliaampi nainen kyseli minulta ,  millainen kulunut vuoteni oli ollut ? Totesin joitakin positiivisia muutoksia tapahtuneen , suunta tuntuu siirtyneen parempaan . Nainen kertoi myös oman elämänsä loppuvuoden positiivisista yllätyksistä .  Hän oli tavannut kyydissä olleen tuoreen aviomiehensä muutama kuukausi aiemmin äkkilähtölomallaan välimerellä . He olivat tulleet lomakohteeseen  toisistaan tietämättä , kohdanneet toisensa , ja lempi oli leiskanut täydellä voimallaan . Naimisiin oli menty pikavauhtia , turha sitä kuulemma oli kauempaa jahkailla , kun oikea osuu kohdalle . Onnea vaan matkaan ! Vauhti on tosin melkoista , jos pitkä aviosuhde on juuri äskettäin takana . Matka maksoi 10,60e , maksu pankkikortilla .

  Päätin jäädä Malminkartanon asemalle odottelemaan . Seurasin kelloa, ehtisinkö saada kyydin vielä tämän vuoden aikana . Muutama minuutti vaille vuodenvaihdetta , sain tilauksen toisesta Konalalaisesta kapakista, joka on saanut nimensä hyvin suurilehtiseltä puulta .Otin  sen vastaan ja pidin kiirettä ehtikseni perille saman vuoden aikana . Raketit ja pommit räiskyivät joka puolella , ilma sakeana savusta . Onneksi en saanut osumia .

  Saavun paikalle 00.00.21 vuonna 2007 . Populaa on pihalla seurailemassa aukion suhteellisen holtitonta räiskintää .  Raketteja ammutaan aivan huolettomien humalaisten vierestä . Eipä ihme , että vahinkoja sattuu . Nainen istuu takapenkille ,  mies kantaa takaluukkuun tavaroita : kaksi kitaraa , laukun  , vahvistimen ja muuta rekvisiittaa . On ollut pitämässä jonkinlaista showta . Sitten mennään Mäkkylään , Espooseen . Lähikulmille kuitenkin . Pariskunta aloittaa vuotensa pienellä kinalla , joka ei kuitenkaan ole sen vakavampaa .  Sen selvittyä, siirrymme huumorilinjalle . Paukuttelu matkamme kunniaksi jatkuu koko keikan ajan . Mies kantaa tavarat nopsasti taloonsa, nainen maksaa matkan kortillaan , hänellä kaikki tapahtuu hyvin hitaasti . Kyydin hinta on 13,80e . Toivottelemme hyviä uusia vuosia .

  Näin on taas kerran vuosi polkaistu käyntiin  !