Millainen on aivan tavallinen taksikyyti ?  Tähän ei ole aivan helppoa vastata , sillä suurella alueella , kuten pääkaupunkiseudulla on asiakaskunta tavattoman kirjavaa . Lähes jokainen kyyti eroaa toisistaan lähtö- ja tulopaikan , ajankohdan , kyydittävien ja heidän mielentilansa ja mahdollisten keskustelunaiheiden suhteen . Sää , vuodenaika , erilaiset yksityiskohdat antavat vaihtelua ,  eipä ole tosiaankaan kahta ihan samanlaista keikkaa . Lisäksi omat ajatukset kulkevat omaa rataansa kyydin aikana . Tässä sarjassa katselen   sattumanvaraista kyytiä , vuoron seitsemättä kyytiä vähän tarkemmalla silmällä . Jos minulla on aikaa , niin raportoin sen tähän kategoriaan . Jokainen kyyti on laulun arvoinen .

   Elämähän on hyvin monimutkaista  peliä , jossa sattumanvaruisuus näyttelee hyvin suurta roolia . Tämä sattumanvaraisuus ja kaikki arjen pienet yksityiskohdat ovat minusta kiehtovia . Jotta ihminen päätyy 7:ksi asiakkaakseni , on kuudennen  täytynyt johdatella minut  yleensä jonnekin lähistölle . Hänen on täytynyt saada inspiraatio lähteä jonnekin , ja silloin minä osun paikalle . Ja hänen matkansa päätyy ehkä internettiin . Mutta huolehdin tarvittaessa anonyymiydestä, enkä kerro kaikkea .

  Odottelen  seitsemättä kyytiä Käpylän taksiasemalla yhden aikoihin lauantaiyönä . En odota montaa minuuttia , kun auton puhelin  pirisee . Miesääni pyytää läheiselle kerrostaloalueelle . Ja rapun ovella odotteleekin n. kolmekymppinen mies . Pienessä maistissa olevan miehen on yllättänyt nälkä, ja on lähdettävä ruuan etsintään Käpylän Essolle . Heppu kertoo olevansa satamassa töissä, ja edessä pitkästä  aikaa vapaapäivä . Radiosta tulee Lemonin "Nainen tummissa" , mies pyytää lisää volyymiä , johon suostun mielelläni .

  Odottelen Esson pihassa kuusi minuuttia, ja epäilen hänen jo ruvenneen syömään sisällä . Mutta sitten hän saapuu , kädessään muovipussi jossa kolme foliopakettia, ilmeisesti lihapiirakoita . Harmitteli hidasta palvelua , muttei kehdannut hoputellakaan . Ajamme takaisin kotipihalle Suomi-popin pauhatessa . Matkalla mies tarkistaa käteistilanteensa . Riittää .

  Mittari näyttää matkan hinnaksi 18e . Mies kaivaa taskustaan kaksi hyvin ryppyistä viitosta, ja kourallisen kolikoita . Niistä kertyy 21e , joten tippiäkin ropsahti . Matkoineen kaikkineen herkulle kertyy aika hinta, sillä olisi syönyt jo komeasti ravintolassakin . Mutta nälän kurniessa ei aina lasketa niin tarkasti . Hyvä keikka , mutta eipä kovinkaan tyypillinen .
  Myöhemmin huomaan että toisen viitosista on ebtaaja Evert Espoosta bongannut viime huhtikuussa .