Ajelin taas pari juhannuksen jälkeistä arkiyötä . En odottanut niiltä paljoakaan , ja varsinkin tiistaiyö oli uuvuttavan rauhallinen . Keskiviikko vaikutti alussa myös hyvin vaisulta,  mutta alkoi vilkastua puolenyön jälkeen , ja kohta saikin ajaa täysillä aamuviiteen asti. Vieläkin oli keskustassa jonoa , mutta täytyi ehtiä   vaihtoon. Monenlaisia kiinnostavia kyydittäviä olikin yön mittaan.

  Oman arominsa illalle antoi nuuska. Sain Kampista kyytiin kaksi poikaa, jotka ajoivat illan lyhimmän kyydin, 300 metriä , 7 euroa kauniissa kesäillassa . Ei siinä mitään, muuten hyvä vikkelä keikka, mutta takapenkin veikoista jäi jälkeen uskomattoman vahva haju, jota epäilin nuuskaksi . Ajoin rautatieasemalle asti kaikki ikkunat avoinna , mutta silti mielestäni nuuska tuoksahteli edelleen . Valittelin sitä myös Laajasaloon menevälle toimittajalle . Herttoniemen  tolpalla odottelikin kolme vauhdikasta, äänekästä nuorta miestä jotka olivat matkalla  Kaivohuoneelle . Ja eikös matkalla yksi " nuuskamuikkunen " kaivakin nuuskarasiasta tätä mömmöä suuhunsa . En enää viitsi puuttua hommaan,  nuuska haisee taas , tosin vähän lievenpänä versiona. No, nautintonsa kullakin , itse en kyllä tuota ainetta ymmärrä laisinkaan.

  Rautatientorilta istuu takapenkille kaksi kiljuvaa ja riitelevää tyttöä. Kummallakaan ei ole rahaa , ja yrittävät puhua toisiaan maksamaan. Lopulta toinen häipyy, ja toinen komentaa ajamaan Itäkeskukseen.  Kun kysyn maksajasta hän kiljuu, ettei se minulle kuulu . Käytös on sitä luokkaa , että passitan hänet pois  autosta , vaikken sitä yleensä helposti teekään . Tilalle tulee mukavat pojat, joiden kanssa jutellaan koko matka musiikista . Kun he kyselevät makuani , niin soitin heille CD.ltä mielimusiikkiani. matkalla minut puhallutetaan , ja yön aikana vielä toisen kerran. Mittarit kertovat että olen täysi nolla .

  Käpylästä Leppävaaraan menee kaksi fiksua tyttöä, joiden keskinäistä juttelua on mukava kuunnella. Perillä ei kuitenkaan tyttöjen järkytykseksi Visa-electron toimikaan. Eikä se  toimi pankkiautomaatissakaan, vaikka tilillä on ehdottomasti rahaa. Mutta otan tiedot ylös, ja annan tilinumeroni , ja heti tänään rahat jo olivatkin tililläni. Ei tekniikkaan voi koskaan täysin luottaa, se on huomattu datalaitteidenkin kohdalla monet kerran. On kyllä hyvä pitää käteistäkin mukana liikenteessä.

  Viimeisenä asiakkaana vien tumman tytön Pukinmäestä Herttoniemeen. Aurinko paistelee väsyneisiin silmiini. Tyttö innostuu laulamaan, kun radiosta tulee McLeanin " American pie". Konsertti vielä mukavan illan päätteeksi.

  Vielä tallillakin tunnen vienon nuuskantuoksun . Kotiin kävellessäni ihmettelen taivaalla kirkuvaa ja edestakaisin lentelevää naakka- ja lokkiparvea . Onko siellä jokin tappelu käynnissä ? Seuraavassa kadunkulmassa on lähekkäin neljä kuollutta naakkaa . Mikä ne oikein on tappanut, ihminen , petolintu,  myrkytys , mikä ??? Enpä keksi vastausta, jää mysteeriksi .