Ei meinannut eilen yövuoro lähteä millään käyntiin . Tammikuun alku on aina hiljaista aikaa , ja autoja enimmäkseen liikaa kysyntään nähden . Odottelen ensin "väärällä"  asemalla keikkaa ainakin  kolme varttia . Sitten päätän poistua tyhjin käsin lähemmäs keskustaa . Päädyn Töölöntorin tolpalle, jossa taas aikani odoteltuani saan pikkukeikan , vien miehen kauppakasseineen Ruoholahteen . Katson parhaaksi jäädä alueen asemalle , koska muilla asemilla näyttää olevan vielä enemmän autoja .

  Ja taas odotellaan . Onneksi on lukemista ja musiikkia mukana . Sadetta riittää pitkin iltaa, mutta lämmintä on , nelisen astetta plussaa . Virkavalta käy poimimassa säilöön kadulla rötköttävän rähjäisen äijän , joka haraa  vastaan ,  mutta taipuu lopulta pakkokyytiin . Vuorosta taitaa tulla pitkiin aikoihin surkein , ellei jotakin muutosta tapahdu .

  Lopulta kone piippaa ja tarjoaa keikkaa . Kuittaan sen ja kurvaan äkkiä paikalle, ettei kala vain karkaa . Toivon toki ettei kyyti olisi aivan nurkan taakse tässä tilanteessa . Ja paistaahan se päivä hetkeksi risukasaan : liikerakennuksesta tuleva nainen haluaa päästä Riihimäelle ! Loistavaa , päästään pitkästä aikaa kunnolla hommiin . Kuulen hänen puhelinkeskustelustaan , että auto on epäkunnossa ja pitäisi saada mahdollisimman pian korjaamolle . Poka vaikuttaa väsyneeltä ja kyllästyneeltä, joten annan hänen olla aivan rauhassa .  Kysäisen kuitenkin haluaisi hän kenties kuunnella radiota ? Siihen hän vastaa ilahtuneena , että kuuntelisi mielellään Novaa . Napsautan  kanavan päälle ja nainen uppoutuu ajatuksiinsa , minä omiini . Kiidäämme öisessä sateessa mukavasti  pitkin pimeätä moottoritietä , Eputkin laulavat aiheeseen sopivasti  sadelaulunsa  .

   Hintaa matkalle kertyy lähemmäs satasen . Asiakas on kotopihallaan  jo huomattavasti  iloisempi . Riksu on maanantaiyönä hyvin hiljainen , mutta ainakin pari rusakkoa pomppii kimpassa ravintoa etsien .
Syvennyn paluumatkalla Hectorin "Ei selityksiä " -levyn sanoihin . Aika paljon on uskonnoton Heikki pohdiskellut  asioita löytämättä paljoakaan vastauksia . Monta mielenkiintoista kappaletta löytyy levyltä .

  Pääkaupungissa jatkuu nihkeä meno aina kahden paikkeille asti . Sitten alkaa yllättävän hyvä ralli , jota kestää aamuun asti . Yön saalista kertyy sittenkin ihan  tyydyttävästi . Viimeiseksi päädyn lentokentälle, minne  aikaisin heräämään joutunut nainen nainen haluaa . Edessä kiireinen päivä Kööpenhaminassa . Mutta minä siirryn vapaalle ja koisimaan .