Heräsin poikkeuksellisesti jo ennen viittä pikaisiin aamutoimiin .Hesaria ehdin aamukahvilla senverran lukea , että paniikki ja kaaos rahamarkkinoilla vain jatkuu . Harvinaisen suuri pörssilasku ympäri maailmaa taas käynnissä . Islannin valtio lähes vararikossa . USA ajautuu presidentinvaaleihin käsittämättömässä sekasotkussa . Bushin kausi on  ollut täydellinen epäonnistuminen . Ehkäpä tämä on alkua koko USAn hajoamiselle . Mutta kaikki muutkin mahdit tulevat natisemaan : EU , venäjä , Kiina jne . Elämme paraikaa hyvin tärkeitä maailmanhistoriallisia vaiheita !

  Mutta sitten työvälineen kimppuun ja kyydittäviä metsästelemään ! Matkalla tolpalle soi radiosta sopivasti kevyeeseen "maailmanlopun" tunnelmaan Frederikin Titanic . Ehdin tuskin olla minuuttiakaan avaustolpallani , kun ajotarjous jo paukahtaa . Saan vaiteliaan miehen kyytiini . Kerrottuaan menevänsä lentokentälle , hän ei enää puhu mitään matkan aikana , mutta on kovin mietteliään tuntuinen .Taitaapa pohtia itsekseen aamun karmeita talousuutisia . Matkalla  ylen aikaisesta tulee Abban  SOS . Onkohan musiikkitoimittajallakin paniikkia?  Joudun kymmenien taksien lailla peruuttamaan terminaalista , sillä jokin rekka tukkii täysin läpikulun . Tämäkin muuten ainutkertainen tapahtuma .Sitten  äkkiä takaisin pääkaupungin puolelle. Päätän siirtyä Maunulan tolpalle , jossa vanhenen vain muutaman minuuutin . Nuorehko nainen matkaa myöskin kentälle . Hän onkin varsin puhelias ja puimme koko matkan talousuutisia , Jenkkien tilannetta ja Obama-McCain vaalia . Kentälle ei kannata vieläkään jäädä , vaan äkkiä takaisin Maunulaan . Ja taas tärppää , vien autistisen oloisen pojan Leppävaaran  ARLA-instituuttiin.

  Palaan sieltä Munkkivuoreen , josta tehtäväksi tulee viedä nainen keskustan hotelliin koulutukseen . Hyvin kiireinen nainen saa taksissa hetken aikaa soitella rästipuheluitaan . Hotelli Royalissa onkin jonoa , sillä on lähes 9 ja hotellit purkavat . Nyt kyytiin ruotsalainen pankkimies ja hänet Nordean pääkonttoriin Aleksis Kiven kadulle . Pasilan asemalla odotellaan kyytiä myös jonossa . Saan junan myöhästymisestä harmissaan olevan naisen vietäväksi Veromiehen alueelle lähellä lentoasemaa .Ruuhka on rauhoittunut ja kiidän rakettina kohteeseen , eikä asiakkaanikaan myöhästy kuin vaivaisen vartin . Nyt on n 9.30 ja kurvaan kentälle. Keräilyalue onkin tyhjä ja saan samantien ulkomaan terminaalista ruotsalaisukkelin vietäväksi eteläespan kulmille . Taksiasemat alkavat täyttyä , mutta ehdin vielä hyviin asemiin erottajalle . Kohta muita takseja onkin jo joka nurkassa . Saan kyytiin naisen vietäväksi Itä-Pasilaan , ja matkan ajan päivittelemme tätä kauan jatkunutta holtitonta talousmenoa ympäri maailmaa .

  Ruokatauon jälkeen vien kaksi vanhaa mummoa Meilahdesta keskustaan shoppailemaan ja syömään . Ihastelemme aurinkoista ilmaa ja jutustelemme mukavia .  Rautatientorilla kyytiin kävelee nuorehko mies , ja taas mennään lentokentälle . Sinne ei ole nyt aihetta jäädä , vaan löydän lopulta itseni ruskeasuon osoitteesta . Ja nainen siellä haluaa kotiinsa Hakunilaan  Vantaalle . taas kohtuupitkä kyyti . Käpylästä vien vanhan , huonohkosti suomea puhuvan miehen ruotsinkieliseen palvelutaloon Munkkiniemeen . Hän olikin päivän  ensimmäinen , joka maksoi käteisellä .( Kello jo lähes 1 ). Meilahden sairaalasta kotiutuu kyydissäni mies Sörnäisiin Pengertielle . Sörnäisten S-marketistä rollaattorivanhus Töölönkadulle monine kasseineen , happipullokin taitaa olla mukana .  Ravintola Mestaritallista vanha äiti ja hänen tyttärensä kotiin Apollonkadulle . Äippä kehuu ravintolan ruokaa , ja haluaa antaa minulle ravintolan karkin.

  Vuoro alkaa olla loppusuoralla , ja ajan Museokadun tyhjälle asemalle . Yllättävän vilkasta on tänään ollut , mutta kyllä se tästä vielä varmasti hiljenee . Kyllä tässä on globaali lama varmasti tulossa , joka kyllä heijastuu meillekin niinkuin lähes joka paikkaan .  Ryöstökapitalistinen järjestelmä  vauhtisokeudessaan on törmännyt jäävuoreensa , mutta vie aikansa ennenkuin laiva uppoaa . Toivottavasti tulevat tapahtumat auttaisivat edes vähän nykyisen järjettömän  menon korjaamisessa . Ahneuden ja häikäilemättömyyden tilalle pitäisi saada kohtuutta , reiluutta ja inhimillisyyttä . Viimeisenä asiakkaana kyytiin kömpii uutisvuodosta tuttu kirjailija. Jari  haluaa Helsinki-Vantaan lentokentälle , sekä kuunnella matkalla iskelmäradiota . Nyt olenkin keräillyt vanhan uutisvuototrion täyteen : Peter , Tommy ja Jari ovat olleet kyydissäni , Tommy jopa kahdesti . Päätin kirjoitella pitkästä aikaan todistaakseni , että olen vielä hengissä ja sukkuloin täällä ympäri  ämpäri .