Hyvin kauniin ja aurinkoisen keskiviikkopäivän  jälkeen jatkoin taas yöputkeani . Yökin oli nätti , mutta lämpötila liikkui nollan molemmin puolin, kylmimmillään -4 . Syksy etenee .

   Aika vilkas yö kaikenkaikkiaan. Alkuillan kyydit lyhyitä , yön mittaan ne kuitenkin pitenivät .  Paria Espoon kyytiä lukuunottamatta Stadissa kuitenkin pysyttiin . Kirjava joukko kulkijoita viipyi kyydissäni .

  Ensimmäisenä  meni äiti, 10-vuotias poika   ja pieni koira  Pasilan asemalle . Nelikuukautinen pentu oli lähdössä ensimmäiselle junamatkalleen . Se käyttäytyi oikein hyvin autossa , eikä edes haukkunut . Sensijaan nainen , joka tuli keskustasta miehensä ja naisystävänsä kanssa Malmin suuntaan  haukkui ja simputti kiltinoloista miestään lähes koko matkan. Ikävää kuunneltavaa meille kaikille .

  Puolitoistametrinen hyvin vaivalloisesti liikkuva vanha mummo oli kaupasta tulossa . Talutin hänet ovelta ovelle ja kannoin tietenkin kassit . Jokainen askelma oli suuri ponnistus hänelle, kun jalat ja selkä ovat kipeät. Autoon tulo ja lähtö tosi vaikeaa , nostin toisen jalan mukaan käsin . Hän oli reissun jälkeen aivan rättiväsynyt, mutta avusta kiitollinen . Mahtaakohan hän saada apua esim.  siivoukseen , pyykinpesuun ja peseytymiseen ? Siltä ei oikein vaikuttanut , eikä ollut edes kaupunkikorttia . Kyllä köyhien  vanhusten asema on mennyt alas.

  Pikkutunneilla tuli kyytiin keskustasta tunnettu laulajatar , jota olen kyydinnyt joskus aiemminkin . Tällä kertaa ei ihan kaikki tuntunut olevan kohdallaan . Artisti tuntui olevan jotenkin pois tolaltaan ja nyyhkyttävän matkan aikana . Soitin hänelle levyltäni rauhoittavaa , tilanteeseen sopivaa musiikkia . Oli ilmeisesti tullut äkkilähtö jostakin , sillä käsilaukku rahoineen , avaimineen ja puhelimineen oli jäänyt jonnekin . Hän pääsi kuitenkin sisään kotiin piilossa olevalla avaimellaan, annoin tilinumeroni ja hän lupasi maksaa matkan  pikimmiten tililleni . Ja yöllä sain tekstarin , jossa hän kiitti, pyysi anteeksi ja sanoi maksaneensa summan tililleni .

  Viimeinen kyyti vei Viherlaaksoon , sitten oli aika mennä itse pehkuihin . yritän jatkossa päivitellä hiukan tiheämmin ...