Sain Lauttasaaressa tilauksen, ja paikalle tultuani  rapusta saapuu varsin vanha herrasmies matkalaukkunsa kanssa.  Autan laukun peräkonttiin, ja tapani mukaan rupean utelemaan matkamme päämäärää. Mies pyytää minua ajamaan keskustaa kohti, mutta osoitetta hän ei tähän hätään muista. Mutta kyllä sen pitäisi matkan aikana muistua mieleen.

  Hän pyytää minua kääntymään välillä oikealle, välillä vasemmalle. Minäkin ehdottelen hänelle katuja ja kaupunginosia, mutta mikään niistä ei tunnu olevan oikea. Ajaudumme lopulta Punavuoren kulmille. Matkalla hän kertoilee muistojaan taloista, kaduista ja vanhoista asioista. Kaikenlaisia vanhoja yksityiskohtia hän tuntuu muistavan hyvin, mutta sitten on annettava periksi. Hän ei kertakaikkiaan tiedä mihin on menossa, ja niinpä hän pyytää minua viemään takaisin lähtöpisteeseen.

  Palailemme takaisin telakan vieritse leppoisasti jutellen. Vihjaisen häntä kirjoittamaan osoitteen paperille, sitten kun se mieleen tulee. Hän maksaa matkan, autan häntä laukun kanssa, ja jatkamme molemmat omia puuhiamme.