Lauantaiyöhön lähdin  hiukan väsyneenä , ihmeempiä odottelematta. Pientä ajoittaista lumisadetta, kymmenkunta askelta pakkasta, ja varsinkin  risteykset varsin liukkaat, tarkkuutta vaativa keli. Yön mittaan ainakin yksi kolleega törmäsi asiaan ikävällä tavalla.

  Vuoro kuitenkin käynnistyy ihan kohtuullisesti lyhehköillä siirroilla, ja illan mittaan liikkeellä näyttää olevan koko ajan enemmän populaa. Erilaisia juhliakin tuntuu olevan, ehkä kisojen loppuminenkin on saanut jotkut liikkeelle. Vien yhden aikoihin Koivukylään takapenkillä  torkut ottavan nuorukaisen,  ja palatessa Tikkurilan kautta, huomaan että siellä jonotellaan jo. Vien palelevista miekkosista  toisen  Keravalle , ja toisen Pohjois-Sipooseen, aivan Järvenpään rajoille. Autokauppias kyselee matkalla autokokemuksia, ja yritän vastailla , vaikka autot ja tekniikka yleensäkään ei minua juurikaan kiinnosta.( pääasia , että ne toimisivat) . Melkein kaikki muu kuitenkin.
  Palaillessa Lahden motarilla olen kahden vaiheilla : ajaako Stadiin vai koukata hotelli Vantaalle ? Päädyin tähän lähempään vaihtoehtoon, joka osoittautuikin hyväksi. Saan  kyytiini hauskan nikottelevan naisen joka on matkalla Pähkinärinteeseen. Laskemme leikkiä ja pohdiskelemme nikotteluilmiön tarkoitusta. Koukkaan tietenkin Myyrmannin  kautta, seurauksena liukuminen kohti länttä Matinkylään matkaavan poitsun välityksellä. Loppuyön surraankin sitten Espoon ja Helsingin väliä, länsiväylää edestakaisin.

  Ohikiitävä väsymyksen hetki poistuu käymällä pakkasessa tuulettumassa, ja aprikoosit ja kahvihetki viimeistelevät sen. Yön päätteeksi vielä Rexin tolpan keskenään kinastelevat teinit Pasilaan, ja homma alkaa olla selvä. Kello onkin jo puoli kuusi, ei muuta kuin tankkaamaan ja tallille. Ajelua kertyi kaikenkaikkiaan neljäsataa kilometriä (27 keikkaa), kassaa reilusti enemmän , joten oikein mukava yö.