Luin juuri Hesarin toimittajan Ilkka Malmbergin kirjan Seitsemän miestä. Opus  kertoo lähes kaiken tarvittavan kirjallisuutemme perusteoksesta Seitsemästä veljeksestä. Kirjassa on käsitelty  niin 7V:n tapahtumien fyysisiä tapahtumapaikkoja, historiallista ajankohtaa kuin myös  jokaisen veljeksen luonteenpiirteitä ja erikoisuuksia.

  Kirja on oikea herkkupala 7V:n ystäville. Jokainen luku on puitu perusteellisesti ja humoristisesti pohtien hyvinkin yllättäviä yksityiskohtia. Mukana analyysissä on eri alojen asiantuntijoita. Malmbergin kirjoitustyyli on selkeästi tunnistettava ja  erikoinen, Hän osaa löytää myös tavallisista asioista kiinnostavuutta.

  Malmberg on myös Päätalo-asiantuntija. Luin joskus toistakymmentä vuotta sitten hänen jonkin juttunsa  Päätalon kirjoista. Se sai minut koemielessä yrittämään  yhden Kallen kirjan lukemista.(vaikka minulla olikin mielikuva, että ne ovat erittäin pitkäveteisiä ). Seurauksena oli että jäin koukkuun Iijoki-sarjaan, kunnes olin sen kahlannut lävitse. Sivutuotteena sain varsin hyvän historiallisen tuntemuksen 1920-1950-lukujen Suomeen.

 Niinpä suosittelen sekä Seitsemää veljestä että miestä kaikille kirjoista pitäville.