Heräilin tänään jo puolenpäivän aikoihin, suhteellisen virkeänä ajetusta yöstä huolimatta.Kun availin verhot, huomasin aktiivisuutta lintulaudalla,  Tiaisia pyöri pihalla, ja huomasin pitkästä aikaa ystäväni puukiipijän. En ole nähnyt sitä moneen viikkoon(jos se on sama). Se etsiskeli ruokaa lähikoivusta, mutta sitten se lensi talipallolle, joka roikkuu koivusta lähellä ikkunaani. Otin vielä kiikarit esille ja sain ihailla läheltä tätä pientä, ohutnokkaista ja huomaamatonta lintua joka etsii kaarnanraoista hämähäkkejä, hyönteisiä ja niiden munia. Jostain syystä talipallo maistui sille, en ole ennen moista ilmiötä havainnut. (Myöhemmin se kierteli muillakin palloilla, toivottavasti käy kylässä nyt useamminkin.
  Kun siirryin keittiöön aamukahville, huomasin tuijien ympärillä hyvin pienen ,ruskean linnun. Taas kiikarit päähän, ja hetken kuluttua huomasin päälaella keltaisen viirun. Teimme vaimon kanssa yhteisen, selvän diagnoosin: hippiäinen ! Sitä en ollut vielä koskaan nähnyt .Olen näet aloitteleva amatöörilintubongari. Maamme pienin lintu, osa niistä jää Suomeen talveksi . Komea avaus vaalipäivälle. Leuto talvi on tainnut olla lempeä siivekkäille.
 Myös kissa osoitti kiinnostusta lintutiedettä kohtaan , saapumalla tarkkailupaikalleen ikkunan luo. Siinä se seuraili uteliaana tipusien touhuja.