Aloitin keskimyöhäisen vuoroni muutaman päivän tauon jälkeen . Mitäkähän kaupungille kuuluu ja riittääkö kuljetettavaa ? Kuu loistaa kirkkaalta taivaalta lähes täytenä .
  Ihan hyvin alkaa, sillä ensimmäinen keippa napsahtaa jo ennen tolpalle ehtimistä . Vien osittain halvaantuneen sotaveteraanin kotiinsa Pitäjänmäelle . Miehen maksimi kertakävelymäärä on kuulemma 25m.  Eipä kovin pitkä matka , mutta hän kertoo sopeutuneensa rajoitteisiinsa . Kaupunkikortti ei ikävä kyllä jostakin syystä toimi, sellaista se tekniikka välillä  on . Mutta muutaman soiton jälkeen asia saadaan hoitoon.

   Valitsen seuraavaksi kohteekseni Munkkivuoren aseman , jossa ei näytä olevan yhtään autoa sitä datalta katsoessani . Mutta kun olen kohdilla , niitä onkin jo kolme . Liikaa , tilanteet muuttuvat välillä nopesti.  Otankin kohteekseni Munkkiniemen aseman . Mutta jo  Kadetintiellä minua huidotaan pysähtymään . Ja kappas, siinähän on "tuttu" vuorineuvos . Kun olen varmistanut, ettei hän ole tilannut paikalle taksia , nappaan herran kyytiini (tuttu oli sanonut , että näiltä kohdin saa taksin nopeammin lennosta kuin tilaamalla). Ja määränpään muistan vaikka unissani, sillä vien hänet sinne jo neljättä kertaa . Tällä saavutuksella hän sivuaa julkkiskyytieni ennätystä, nousten samalle viivalle muotoilevan Stefanin ja  musisoivan Ismon kanssa . Ismoa ei ole kyllä näkynyt muutamaan vuoteen , missäkähän luurailee? Kyydittäväni on mukava ja tärkeilemätön mies ,kuten ennenkin . Hän kyselee mielipiteitäni , ja juttelemme taloustilanteesta , Islannista , sakoista ja Venäjä-Suomi ottelusta. Missäkähän seuraavan kerran tiemme kohtaavat?

  Herttoniemen tolpalla kävelee kyytiini mummeli , joka haluaa Tammisaloon . Vien hänet sinne nopsasti ja palaan asemalle. Sitten saan tilauksen Roihupellon teollisuusalueelle . Paikalle on tilattu 3 taksia , ja ennätän paikalle niistä viimeisenä. Eikä minulle jäänyt luuta kouraan , vaan nopea, pitkä keikka Järvenpäähän. Iltahan on edistynyt lupaavasti !

  Käpylän tolpalla nökötän kuitenkin kakkosena turhan kauan , ja taantuman pelko ajaa minut Pasilan asemalle, jonne ruinataan autoja. Hetken odoteltuani japanilaiselta vaikuttava pieni nainen  haluaa Inarintielle.Samalta kadulta hetken päästä naiset Rymy-Eetuun . Melkein heti eerikinkadulta virolaismies juuri puolenyön hetkellä  ruoholahteen . Ja sieltä nuorimies Lauttasaaren perukoille. Neljä sähäkkää pikakyytiä peräkanaa tekee hyvää kassalle .Pieni huoltotauko Isokaaren uinuvalla tolpalla , ja takaisin ruoholahteen.

  Vaikuttaa hiljaiselta . Laitan soimaan Genesiksen loistavan levyn "Selling England by the  Pound " . Olen viime aikoina kuuntelut aika paljon bändin vanhaa, 70-luvun alun progressiivista tuotantoa , ja se todellakin miellyttää minua . Myöhemmät tuotokset eivät niinkään. Asiakas pääsee yllättämään minut avatessaan yhtäkkiä takaoven . Sain taas pätkätyötä , hän haluaa keskustaan . Nuorehko mies haluaa tietää mitä musiikkia kuuntelen . Mies paljastuu aikamoiseksi musiikkiasiantuntijaksi , ja progen ystäväksi.  Odotellessani asemalla kyytiä , alkaa väkisinkin nukuttaa , ja päätän siirtyä huoltamolle nauttimaan kuumaa kofeiinipitoista nestettä kohentaakseni vireystasoani . Toimenpide osoittautuu onnistuneeksi , sillä uneliaisuus kaikkoaa minusta. Kiitäessäni kohti keskustaa  , bussista myöhästynyt veikko heilauttaa kättään ja pyytää viemään Konalaan . Hänkin on vanha asiakas , ja muistaa minut yhtälailla . Perillä hän maksaa visa elektronilla , mutta haluaa nimenomaan vielä antaa viitosen tippiä . No eihän siitä voi kieltäytyäkään !

  Kello on yli kolme, ja päätän ajaa suoraan keskustan rautatieasemalle, jossa ei näytä olevan vapaita autoja . Kyytiini astuu mies , joka haluaa Riihimäelle . Lievästi humalainen mies on juttutuulella . Niinpä ehdimme tämän pitkähkön matkan aikana käydä läpi monia elämän osa-alueita läpi , ampuma-aselaista taloustieteeseen ja historiaan . Kehä kolmosen jälkeen ilmaantuu sumua , joka on paikoitellen melkoisen sakeaa. Lämpötila laskee lähelle nollaa. On aivan selvää , että ajan tämän keikan jälkeen suoraan tallille , on aika päästä nukkumaan . Eräs päivä (ja yö) elämästä on jälleen takana .